Onverwacht bezoek? Super snelle opruim- en schoonmaaktips!

26 juli 2019

Laten we eerlijk zijn, je huis is niet altijd bezoek-klaar. Wat kleding op de grond, een stapel papieren, vieze vaat in de keuken. En dan dat ene berichtje van je moeder: ‘Ben je thuis? Ik ben er over 15 minuten.’ Ik geef je simpele tips hoe jij je huis binnen een paar minuten keurig netjes kunt hebben! (Nou ja, netjes laat lijken…)

Je hebt maar 15 minuten, opruimen en schoonmaken zijn nu je prioriteit. Begin eerst met opruimen

  • Als eerste moet het afval weg. Pak een vuilniszak en gooi alles dat afval is weg.
  • Laat een lade of plankje in een kastje leeg voor de rondslingerende papieren en kleine prulletjes. Pak alle papieren en kleine dingen bij elkaar en stop ze hierin.
  • Pak een kratje of tas, loop een rondje en stop alle spullen die niet in je inrichting thuishoren in dat kratje of die tas. Verberg dit kratje of deze tas dan in een ruimte waar je sowieso niet met je bezoek gaat komen, zoals de zolder, een kast of de schuur.
  • Maak nu de vaatwasser leeg, desnoods alleen de onderste lade, en stop hier je vieze vaat in. Heb je geen vaatwasser? Zet alle vieze vaat in de gootsteen en laat deze vollopen met water en wat afwasmiddel. Als de vaat maar van het aanrecht weg is. (O, ik was echt net bezig met afwassen..)

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het opruimen maakt al een groot verschil maar die etenswaren en stofnesten op de vloer kunnen echt niet.

  • Nu moet je stofzuigen. Haal vooral alle zichtbare viezigheden weg. Ken je de uitdrukking ‘met de Franse slag’?
  • Niet bepaald milieuvriendelijk maar wel handig; een hersluitbaar pakje met allesreiniger doekjes. Deze doekjes haal je over alle kasten, vensterbanken en de tafel.
  • Vergeet het toilet niet! Schrob met de toiletborstel en maak de bril schoon met zo’n allesreiniger doekje.

Het zweet staat waarschijnlijk op je hoofd maar je huis ziet er veel beter uit! Geef nog even de planten wat water, leg de kussens op de bank recht, spuit een klein beetje neutrale luchtverfrisser rond en jij bent klaar voor je bezoek!

Misschien heb je nu zelf wel wat deodorant nodig..

Eén antwoord op “Onverwacht bezoek? Super snelle opruim- en schoonmaaktips!”

  1. Heel erg herkenbaar, deze nood-schoonmaak voor als moeder langskomt. Ik vind de sproeier à la glassex een uitkomst. Met een stuk huishoudrol en de sproeier heb je zo de oppervlakken schoon. Ook heb ik altijd een reservematje voor in de WC. Het is altijd nuttig om daar een paar van te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *