Simpele tips: De slaapkamer

6 September 2019

Wist je dat je per jaar ongeveer 3000 uur doorbrengt in de slaapkamer? Een groot gedeelte daarvan slaap je. Mocht je toch wakker liggen, met deze tips zorg je ervoor dat het geen straf is!

Natuurlijke materialen
Door voor natuurlijke materialen te kiezen creëer je rust en warmte. Wanneer je veel wit in je slaapkamer hebt kan je kiezen voor rotan of houten accessoires. Deze worden dan mooi geaccentueerd.

Verlichting
Verlichting is niet alleen functioneel, de sfeer van de ruimte wordt voor een groot gedeelte door de verlichting bepaald. Omdat je wellicht meerdere activiteiten uitvoert in de slaapkamer kan je verlichting aan te schaffen die in verschillende kleuren en sterktes verstelbaar is. Zo heb je voldoende licht om een boek te lezen maar kan de verlichting ook sfeervol gedimd worden.

Kussens
Kussen geven een kaal bed veel sfeer. Kijk maar eens op je bank. Wanneer je de kussens weghaalt is deze meteen minder uitnodigend. Iedereen heeft een hoofdkussen op het bed liggen; het kussen waar je op slaapt. Dit kan je uitbreiden met Euro kussens. Dit zijn kussens van vaak 68×68 cm. Dit kussen kan je gebruiken wanneer je televisie kijkt of een boek leest. Kies voor één Euro kussen per persoon. Daarnaast kan je nog decoratieve kussens toevoegen die je kunt wisselen.

Deze foto is eigendom van Studio Vivas

Vloerkleden
Veel mensen hebben een vloerkleed in de woonkamer maar vloerkleden geven ook de slaapkamer veel sfeer. Door te kiezen voor zachte materialen voelt dit ook nog eens heerlijk aan je voeten. Dat scheelt weer koude voeten in de ochtend!

Groen
Het wordt nog weleens vergeten maar groen is onmisbaar in de slaapkamer. Planten geven de ruimte sfeer (daar is dat woord weer..) en daarnaast zuiveren ze de lucht. En wat is nu beter voor je nachtrust dan slapen in gezonde lucht? Goede planten voor in de slaapkamer zijn bijvoorbeeld lavendel, aloë vera, jasmijn en klimop.

Foto eigendom van Studio Vivas

Less is more
In een slaapkamer moet je tot rust kunnen komen. Daarom moet deze ruimte rust uitstralen. Kies daarom liever voor één eyecatcher en ga niet voor een overdaad aan decoraties. Hoe minder spullen hoe groter de ruimte lijkt.

Mocht je nou niet goed weten hoe jij je slaapkamer naar wens kan maken? Ik help je graag. Dat kan met enkele tips of een complete make-over. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op!