Simpele tips: De woonkamer

13 februari 2020

Wanneer je thuis bent breng je veel tijd door in de woonkamer. Ik geef je zes tips voor deze o zo belangrijke ruimte.

Planten
Planten geven een ruimte sfeer. Er zijn planten in verschillende formaten, kleuren en zelfs patronen. Zo is er altijd wel een plant naar wens te vinden. Heb je veel planten in de kamer? Zet er dan een aantal van verschillende formaten bij elkaar, dit creëert rust.

Groot vloerkleed
Kies voor een groot vloerkleed bij de zithoek. Dit vergroot de ruimte optisch en verbind de elementen van de zithoek met elkaar.

Posters
Echt een trend van dit moment; posters. En dan vooral zwart-wit posters. Heb je een lege muur? Dan kan je een mooie afbeelding kiezen en deze ophangen in een zwarte lijst. Ook meerdere afbeeldingen bij elkaar (van verschillende groten) kan een mooi effect geven.

Spiegels
Door de weerkaatsing geven spiegels een ruimtelijk effect. Let bij het plaatsen van een spiegel op wát het weerspiegeld. Een kapstok is bijvoorbeeld geen goed idee, dit geeft een rommelig effect. Een rustig kastje of een plant zijn dan weer wel goed te weerspiegelen.

Geurkaarsen
Het is niet alleen belangrijk hoe een ruimte eruitziet, ook de geur kan bepalend zijn. Kies voor geurkaarsen die een geur afgeven die bij het seizoen past.

Opbergruimte
In de woonkamer vinden veel activiteiten plaats. Daarnaast is dit een ruimte voor alle leeftijden, wat weer veel spullen met zich mee brengt. Zorg daarom dat je voldoende opbergruimte hebt. Kies dan niet alleen voor een open kast, dit oogt snel rommelig. Een dichte kast verbergt alle spullen die niet zichtbaar moeten zijn. In een open kast kunnen dan de mooie spulletjes en souvenirs geshowd worden.

Succes!

Bron: Studio Vivas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *